Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μια επιπλέον θέση περι ασύλου

είναι καθολικά γνωστό ότι, ό,τι η κοινωνία καθιστά δημιούργημά της, το κράτο προστρέχει να το οικειοποιηθεί χωροθετώντας ένα κανονιστικό και νομοθετικό δίκαιο ισχύος του επί της κοινωνίας. Αν δεν μπορεί να ελέγξει τα δημιουργήματα της κοινωνίας τότε ή τα συκοφαντεί ή δημιουργεί παράλληλα σχήματα για την παρεμπόδιση της κοινωνίας να εκφραστεί ελεύθερα και αυτοβούλως.
Το άσυλο αποτελεί το δικαίωμα της κοινωνίας που το δημιούργησε κατά την περίοδο ανατροπής της χούντας και αμφισβήτησης του Κράτους και το οικειοποιήθηκε το Κράτος νομοθετώντας το κατά τρόπο που η κοινωνία να χάσει την "ιδιοκτησία" της επί του ασύλου.
Το άσυλο δεν προστατεύει μόνο τον καθηγητή από το Κράτος ή την πολυεθνική εταιρία ή την κομματοκρατία - το ίδιο και το φοιτητή- αλλά και την κοινωνία μέσα από οργανωμένες της εκφράσεις όταν αντιπαλεύει τις καταπιεστικές ή εκφασισμένες αντιλήψεις του Κράτους, όπως και με οποιονδήποτε τρόπο και σε οιονδήποτε χρόνο αυτές συντελούνται.
Δες τε τι συμβαίνει με το κίνημα : Δεν πληρώνω.
Η κοινωνία αυτο-οργανώνεται απέναντι στην αυθαιρεσία, το καταναγκασμό και την φασιστικής τεχνοτροπίας προπαγάνδα εναντίον της από το κράτος, που εκποιείται με την βοήθεια του κυβερνώντος κόμματος, το κίνημα αυτό παρά τις προσπάθειες κομματικών σχηματισμών δεν αλώθηκε και τώρα επιστρατεύεται η νομιμοποίηση της κρατικής αυθαιρεσίας είτε με την συκοφαντία της κατάπτωσης ή με απειλή νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Το άσυλο, πρέπει να λειτουργήσει υπέρ του κινήματος του "Δεν πληρώνω";
Η καθεστηκυία τάξη των κρατικοδίαιτων συνδαιτυμόνων του συστήματος καθηγητές πανεπιστημίων,  έχουν αντίθετη άποψη και προσκαλούνται προνομιακά από τα ΜΜΕ να υποστηρίξουν τα δικαιώματα του κράτους που τους ταΐζει, να μην αμφισβητούνται. 
Έτσι παρατηρούμε ότι ο καθηγητικό κατεστημένο, ως παρά φύση ή ως απόφυση του ένοχου πλέον πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας, συστέλλει ή διαστέλλει το άσυλο κατά πως βολεύεται το ίδιο – να παραμένει κατεστημένο- ή όπως βολεύεται το Κράτος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου