Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ για την "νομιμοποίηση των αυθαιρέτων"

Είναι προφανές ότι το μεσοπρόθεσμο κινείται σε όρια εκτός συντάγματος και εντός αυτών των ορίων το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει να νομοθετήσει εισπρακτικά και άδικα μέτρα σε βάρος των ιδιοκτητών κατοικιών εκτός σχεδίου πόλεως.
Γίνεται γνωστό επίσης απο το σχέδιο νόμου ότι το χαριστικό "χαράτσι" φορολογικής νομιμοποίησης παρέχεται στους έχοντες και κατέχοντες οικονομική άνεση ενώ για τους μικροϊδιοκτήτες των 250 - 500 τ.μ., προβλέπονται επαχθή πρόστιμα για 20ετή φορολογική και πολεοδομική ανεκτικότητα.
Συγκριτικά, στα 100τ,μ, κατοικία σε εκτός σχεδίου πόλης και εντός τεσσάρων στρεμμάτων οικόπεδο για πρώτη κατοικία το "πρόστιμο" είναι 7500 ευρώ εφ' όσο έχει σχετική πολεοδομική άδεια, όμως για τα μικρά στρεμματικά τεμάχια των 250 - 500 τ.μ. που δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες, το αντίστοιχο πρόστιμο είναι 27000 ευρώ, για 20 έτη.
Οι περισσότεροι των ιδιοκτητών κατοικιών εκτός σχεδίου πόλης, είναι μικροϊδιοκτήτες των 250 - 500 τ.μ.
Μετά το 84 και το νόμο Τρίτση κάθε οικόπεδο που "κόπηκε" ήταν και είναι παράνομο. Είτε πρόκειται για τέσσερα στρέμματα, είτε πρόκειται για 250 - 500 τ.μ.
Όμως το Κράτος το επέτρεψε για να εισπράξει φόρους και σήμερα με υψωμένο το σπαθί της νομιμότητας και του γκρεμίσματος εκβιάζει τους πολίτες -μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες -  σε υποταγή στο πρόστιμο και την Κρατική αυθαιρεσία. 
Νομίζω πως θα πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία προς όλους τους κατοίκους Ωροπού, Χαλκουτσίου, Δηλεσίου και Αυλίδος για ομαδική προσφυγή στο Σ.τ Ε. για αντισυνταγματικότητα του νόμου αφού πρώτα ψηφιστεί και εναντίον των άδικων μέτρων που επιβάλει σε βάρος των μικροϊδιοκτητών, καθώς και της εξακολούθησης από το Κράτος της παρανομίας του, να μην εντάσσει πρώτα τις περιοχές σε καθεστώς αμιγούς κατοικίας και σχεδίου πόλης και κατόπιν να προτρέπει του ιδιοκτήτες να προσέλθουν για δηλώσεις νομιμοποίησης των κτισμάτων τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να κτίζει παράνομα γιατί κανείς δεν έχει τα χρήματα να πληρώνει διπλάσια την κατασκευή από το αν είχε οικοδομική άδεια.
Το δικαίωμα κτήσης γης και κατοικίας ( ιδιοκτησίας) αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα που δεν νομιμοποιείται αντ΄ αυτού καμιά κυβέρνηση να νομοθετεί περιορισμούς που διαχωρίζουν τους πολίτες ώς προς το δικαίωμα αυτό σε ανώτερες με δικαιώματα τάξεις και κατώτερες που στερούνται τα συνταγματικά τους δικαιώματα λόγω οικονομικής-κοινωνικής καταγωγής.  
Το Κράτος είναι αυτό που παρανομεί και το Κράτος είναι αυτό, που με άδικους νόμους και περισσό θράσος και φαρισαϊσμό,  σπρώχνει τους πολίτες να κτίζουν παράνομα. Οι μικροϊδιοκτήτες και οι φτωχοί μισθοσυντήρητοι άνθρωποι συνήθως ξεκινούν από μια παραγκοκατοικία ενός μικρού τεμαχίου γης, που το κράτος του επέτρεψε την αγορά για εισπρακτική συνεχή δουλειά εξάρτησης και εξαναγκασμού σε παρανομία,  για να την ολοκληρώσουν μετά από πολλά χρόνια προσωπικής δουλειάς.
Γι' αυτούς ποτέ δεν ανέτειλε ο ήλιος και με κανέναν νόμο ο ήλιος δεν ανατέλλει. Τουλάχιστον ο Τρίτσης είχε την  αυτογνωσία της εντιμότητας και  της δικαιοσύνης προς όλους και όχι προς τους ημέτερους λεφτάδες.
Η εφημερίδα σας και οι ιστοσελίδες σας, αλλά και οι Πολιτιστικοί σας Σύλλογοι, μπορούν να αναλάβουν μια εκστρατεία ενημέρωσης και προτροπής των κατοίκων να αρνηθούν την υπαγωγή τους στο νόμο Παπακωνσταντίνου που πρόκειται να ψηφιστεί, συγκροτώντας ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και διαβούλευσης με την κυβέρνηση, ώστε να περιοριστεί η αυθαιρεσία της Κυβέρνησης και να αποκτηθεί ο σεβασμός που έχει αφαιρεθεί από τους πολίτες, από την ασκούμενη πολιτική αυθαιρεσίας και καταναγκασμού, απο την πολιτική που η βαρβαρότητα διαφημίζεται ως "Θυσίες των Πολιτών".
Πριν αποδώσουμε το μένος μας ορισμένοι  εναντίων των «αυθαιρεσιούχων»  ας αποδώσουμε την δικαιοσύνη που μας στερεί το κράτος, εναντίον του Κράτους και όσων το Κυβέρνησαν.

Β. Κωνσταντίνου
Δήλεσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου