Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ....... 2011

«….Την Πρωτοχρονιά του 1821 χιόνιζε στην Νέα Επίδαυρο (Πιάδα), είχαν περάσει μόλις 6 μήνες από την έναρξη της επανάστασης, και ενώ διαρκούσαν ακόμα οι πολεμικές συρράξεις, μαζεύτηκαν εκεί αγράμματοι αλλά όχι αμόρφωτοι άνθρωποι και ψήφισαν το πρώτο φιλελεύθερο και δημοκρατικό σύνταγμα της Ανθρωπότητας (το οποίο ποτέ δεν εφαρμόστηκε).
Οι βασικές αρχές του Συντάγματος της 1.1.1821:
Κοινωνική δικαιοσύνη,
Ισότητα,
Αξιοκρατία,
Πάταξη της οικογενειοκρατίας,
Δίκαιη ανακατανομή του πλούτου,
Εφαρμογή των νόμων
Κοινωνία που να σέβεται τον αδύναμο
Στήριξη των οικονομικά ανίσχυρων
Δωρεάν Υγεία
Δωρεάν Παιδεία
Τιμωρία των συνεργατών του Δυνάστη και άλλα πολλά…»
(Γιώργος Δαμιανός)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα, στις 4 Γενάρη 2011, το συνδικαλιστικό ή ότι απέμεινε από αυτό κίνημα, έχει μια μόνη ευκαιρία. Να επαναστατήσει εναντίον του διασυρμού του, εναντίον των κεχρωσμένων, εκ των κομματικών ιδιοκτησιών, συνδικαλιστικών ηγεσιών, εναντίον της αναξιοκρατίας, της ανισότητας, της ανομίας, της αδικίας, του εκμαυλισμού των συνειδήσεων, της υποταγής, της κατάχρησης εξουσίας και πλούτου, της φτώχειας και της ανεργίας, της «μεσαιωνικής γαλέρας» των εργασιακών σχέσεων, του κρεματορίου των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και να δημιουργήσουν νέα πολιτικά υποκείμενα, νέες συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικώντας τον θεσμικό τους ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας και του Κράτους, απέναντι και ενάντια σε ό,τι τους έχουν υποβάλει τα οργανωμένα οικονομικά, πολιτικά και εξουσιαστικά συμφέροντα.

Για να είναι αίσιο και ευτυχές του 2011, πρέπει να αποτινάξουμε τον ζυγό της πολιτικό-οικονομικής νομενκλατούρας και των Προδοτών και Συνεργατών των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων που ανεμπόδιστα δρουν εντός και εκτός της Πατρίδας μας.

Χρειαζόμαστε ένα κίνημα εργαζομένων πρώτα απ’ όλα Πατριωτικό για να αντισταθούμε στον «Πατριωτισμό» των δωσίλογων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών της.

Το τελευταίο εισιτήριο για επιβίβαση στον …. Τιτανικό είναι το ίδιο για αποβίβαση από αυτόν.

Στους φίλους μου και παλιούς συντρόφους, τους λέω να θυμηθούν το …. 85.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου