Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Υποχώρηση του spread με παρέμβαση της ΕΚΤ και αγορές ξένων οίκων

«Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε να έχουμε απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές για να αντλούμε κεφάλαια για βραχυπρόθεσμη περίοδο» Στο 4,9% διαμορφώθηκε το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που εξέδωσε χθες το Δημόσιο, αντλώντας από τις αγορές 1,95 δισ. ευρώ.

Πάμε λοιπόν στην αλήθεια που κρύβουν Κυβέρνηση, Ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, "αναλυτές". 

1. τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας είχαν εκδοθεί πολύ πριν και απλώς η Κυβέρνηση με μια εικονική δημοπρασία τα ανακοίνωσε εχθές.
το προηγούμενο διάστημα είχε δηλώσει την ..... πεποίθησή της για κάτω από 5% επιτόκια και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση απευθύνεται με θάρρος στις αγορές παρά τις ... απειλές των κερδοσκόπων.
2. χωρίς να διακυβεύεται  η ...... αξιοπιστία της χώρας ως προς τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, αφού δεν τίθεται θέμα αδυναμίας πληρωμών λόγο "τρόικας", οι + 370 μονάδες βάσης σε σχέση με τα Γερμανικά επιτόκια όχι δεν θα έπρεπε να ευχαριστεί την κυβέρνηση, αλλά να την οδηγούσε στην Ακρόπολη και απο εκεί να φούνταραν στο κενό όλοι μαζί.
3. η Ελλάδα είναι εκτός παιγνιδιού, είναι εκτός "Αγορών" και το βέβαιο είναι πως άμα τη λήξει της περιόδου αποικιοκρατίας απο την τρόικα η Ελλάδα αυτομάτως θα ανακοινώσει και επίσημα την πτώχευση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου